MEDIAVORMGEVER - ZONNEPLAN BV

Zonneplan

In het 3e jaar van mijn opleiding tot mediavormgever kwam ik bij Zonneplan terecht voor mijn stage. Na afloop van mijn stage heb ik hier nog een ruim jaar doorgewerkt als de maker voor alle media-uitingen in het marketing team van Zonneplan.

Tijdens mijn tijd bij Zonneplan heb ik aan de meest uiteenlopende projecten gewerkt. Van brochures waarvan tienduizenden per jaar verstuurd worden tot animaties, illustraties, 3d modellen en apps.

SPECIFICATIES

Jaar 2016-2017

Voor Zonneplan BV

Type In dienst

Mijn taken Grafische vormgeving, illustratie, animatie, webdesign

RETARGETING CAMPAGNE

Deze animatie heb ik in het begin van mijn tijd bij Zonneplan geproduceerd. De animatie werd gebruikt om bezoekers, die hun aanvraag niet hadden afgerond, op YouTube en Facebook te informeren over de voordelen van zonne-energie van Zonneplan. Zowel de illustraties als animaties zijn van eigen hand.

PROJECT AANKONDIGING

Als Zonneplan een project aankondigt wordt deze op zoveel mogelijk manieren onder de aandacht gebracht. Een van de middelen is een pre-roll op YouTube en Facebook, waarvoor ik deze animatie heb gemaakt.

DE HUISSTIJL VAN ZONNEPLAN

In het begin van mijn stage heb ik de huisstijl elementen van Zonneplan op één lijn gekregen door standaarden voor de huisstijl in te stellen en hier een handleiding voor te maken. Ongeveer een jaar later heb ik de huisstijl zelf ook aangepast met onder andere nieuwe lettertypes en kleurrijkere illustraties. Deze styleguide is nog van voor de veranderingen.

zonnepanelenv3

PRODUCT ILLUSTRATIES

Om het beeldmateriaal van het aanbod van Zonneplan op één lijn te krijgen heb ik de verschillende producten precies nagemaakt als illustraties.

ZONNEPLAN IN 360 EN VR

Gedurende mijn tijd bij Zonneplan ben ik ook bezig geweest met 360 video en VR. Zo heb ik de fysieke winkel van Zonneplan als 3D model zichtbaar gemaakt voordat deze daadwerkelijk bestond en een video gemaakt die stap voor stap uitlegt hoe zonnepanelen geplaatst worden.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap