MEDIAVORMGEVER - ZONNEPLAN BV

Zonneplan winkel

Om nog meer klanten te kunnen bereiken is Zonneplan gestart met het openen van fysieke winkels, de eerste opende in Ede. Voor de Zonnepanelenwinkel heb ik bijna alle media uitingen gemaakt. De muren, informatieborden en PC user interface zijn allemaal door mij ontworpen in een zeer kort tijdsbestek.

Na een eerste succes is Zonneplan de winkels gaan uitbreiden door ook isolatie aan te bieden. Voor deze uitbreiding heb ik alle muren opnieuw ontworpen om isolatie informatie hierin te verwerken. Ook heb ik een kiosk Android applicatie ontworpen waarmee klanten zelfstandig informatie kunnen inwinnen.

SPECIFICATIES

Jaar 2016

Voor Zonneplan BV

Type Stage

Mijn taken Grafisch ontwerp, UI design, app development, 3D modeling

DSC05055

HET EINDRESULTAAT

In de winkels van Zonneplan nemen klanten plaats achter computerschermen waarmee ze via een live videoverbinding in contact worden gebracht met verkoop experts van Zonneplan in Zwolle, het hoofdkantoor. Verder zijn alle muren voorzien van muurhoge informatiewanden.

26995069142_74092e6d47_h

VISUALISATIE VAN DE WINKEL

Nog voordat er duidelijkheid was wat het exacte adres van de winkel was, was het voor het management team al mogelijk door de winkel te lopen. Voor de - destijds net nieuwe - HTC Vive VR headset heb ik een programma gemaakt waarmee gebruikers de winkel kon lopen.

Naamloos-2-01

ONTWERP VAN DE WANDEN

Het concept voor de wand van de winkel is dat je aan de linker kant begint bij het begin van zonne-energie en in een tijdlijn de voortgang leest van het gebruik van zonne-energie. Tegelijkertijd is in het design een diagram verwerkt van het totale vermogen van geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland. Dit diagram loopt vervolgens als een groene blok door in andere wanden.

stap3-01

USER INTERFACE

Via een videoverbinding met een verkoopexpert van Zonneplan wordt een plan voor de installatie van zonnepanelen opgesteld. Om de klant hier doorheen te lopen heb ik een user interface ontworpen waar zowel de verkoper als klant tegelijkertijd mee werken.

IMG_20160906_120615

UPDATE VOOR ISOLATIE

Toen besloten werd dat isolatie ook een plek in de winkel moest krijgen heb ik onder andere nieuwe wanden en raamstickers ontworpen. Op de wand die hier zichtbaar is wordt uitgelegd wat de verschillen tussen woningen uit verschillende jaartallen zijn en welke mogelijkheden tot isolatie beschikbaar zijn.

Naamloos-1-01-01

ISOLATIE KIOSK APP

Om klanten specifieke informatie te laten opzoeken heb ik een kiosk app ontworpen en ontwikkeld waarmee klanten eenvoudig informatie kunnen opvragen. De app heeft de mogelijkheid om teksten, afbeeldingen, 3d modellen en video's te tonen.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap