FOTOGRAFIE EN BEELDBEWERKING - HKU IPD 1.1

Utrecht Ontwaakt

Om te laten zien dat ik Photoshop goed beheers was een opdracht in het eerste jaar om een reeks van 5 afbeeldingen te maken in Photoshop. Nu heb ik hier, dankzij een opleiding tot mediavormgever, al genoeg ervaring mee.

Ik mijzelf daarom de uitdaging gesteld iets met Photoshop te doen wat ik nog maar weinig gedaan heb: extreem realistische fotobewerking.

In deze reeks foto's zie je hoe de stad Utrecht ontwaakt. De foto's lijken amper bewerkt te zijn. Toch zijn alle foto's rond het zelfde tijdstip genomen. De foto's lijken soms net filmsets, ze zijn soms net iets té perfect. Er zit uren in het weghalen van kauwgom, het bijplaatsen van lantaarnpalen en het verwijderen van busstops, mensen en wegwerkzaamheden.

SPECIFICATIES

Jaar 2017

Voor HKU IPD1

Type Solo opdracht

1

ORIGINEEL

1

Bewerkt aan deze foto is onder andere: licht/donker, de lucht en reflecties in het water.

2

ORIGINEEL

2

Bewerkt aan deze foto is onder andere: het bus bord, alarmkastjes aan de muren, kauwgom op de straat, een fel verlichte etalage, een extra lantaarnpaal, de verlichting op de straat van de lantaarnpaal.

3

ORIGINEEL

3

Bewerkt aan deze foto is onder andere: wegwerkzaamheden, een menubord en een vuil container

4

ORIGINEEL

4

Bewerkt aan deze foto is onder andere: kauwgom op de voetpaden, vernieuwde stenen aan het water, een vieze parasol is en wegwerkzaamheden.

5

ORIGINEEL

5

Bewerkt aan deze foto is onder andere: de lucht, iemand die de straat schoon spuit en de verlichting van lantaarnpalen.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap