ONLINE ESCAPE GAME & ARG

The Secret Legacy

Tijdens een epidemie zit niemand te wachten om opgesloten te worden in een escape room. De vraag van Escape World was daarom om te kijken naar nieuwe producten die in lijn liggen met de escape games, maar vanuit huis gespeeld kunnen worden.

In The Secret Legacy neemt een karakter uit het spel contact met je op in een groepsapp: ze heeft je hulp nodig. Door middel van chat, foto's, audiobestanden en video's ga je samen voor twee uur een puzzelavontuur aan.

SPECIFICATIES

Jaar 2020

Voor Escape World Group

Type Samenwerking

Mijn taken Storyline, dialoog, animatie en audiodesign

TRAILER

Ga met Julia mee op onderzoek uit en voltooi de laatste expeditie van haar vermiste ouders. Ontdek schatten, verken mysterieuze locaties en omzeil gevaarlijke valstrikken terwijl je de ontdekking van de eeuw achterna jaagt.

 

Voor het spel heb ik vele animaties gemaakt, waaronder ook deze trailer.

Phone mockup

AVONTUUR IN EEN GROEPSCHAT

Samen met maximaal 5 andere spelers praat je met meerdere karakters in een groepsgesprek terwijl je puzzels en andere breinbrekers oplost om verder te komen in het avontuur.

manager

LIVE INTERACTIES

Reacties van karakters worden live geschreven door een gamemaster, waardoor reacties altijd kloppend zijn en waardoor inhoudelijk reageren mogelijk is.

Dankzij de beheersoftware die ik heb geschreven is het voor gamemasters mogelijk om meerdere gesprekken en personages vanuit één scherm te beheren. Ook wordt de tijd en voortgang bijgehouden en zijn er veel kant en klare antwoorden voorgeprogrammeerd.

stephen-phillips-hostreviews-co-uk-3Mhgvrk4tjM-unsplash (2)

TRANSMEDIAAL

The Secret Legacy gaat verder dan alleen een groepsgesprek, spelers moeten ook buiten de chat zoeken om verder te komen. Door telefoonnummers, e-mails, social media en online zoekopdrachten te gebruiken groeit de wereld van het spel.

foto10

WERKKAMER

Een Victoriaans geïnspireerde werkkamer waar al jaren niemand meer is geweest bevat meer aanwijzingen dan op het eerste oog lijkt.

foto18

VERGETEN WERELDEN

Herontdek plekken waar al eeuwen niemand meer is geweest. Geheimen die diep onder het aardoppervlak liggen zijn binnen handbereik.

Schermopname (27)

ONMOGELIJKE PLEKKEN

Trotseer de uitdagingen en bewijs dat je het waard bent de vondst van de eeuw in handen te nemen.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap