3D ANIMATIE - HKU IPD 1.2

Door het Donker

Voor het tweede blok van jaar 1 Interactive Performance Design (HKU) was de opdracht het maken van een 3D animatiefilm met het thema 'labyrinth', wat in de ruimste zin van het woord gepretendeerd mocht worden. In een groep van 5 studenten hebben we van start tot finish aan dit project gewerkt.

De video gaat over een wezen dat bang is voor het donker. Nu wil het lot dat hij zijn groep is kwijtgeraakt en is hij verdwaald in een donkere grot. Hij gaat op zoek om een manier te vinden zijn groep weer terug te vinden.

SPECIFICATIES

Jaar 2017

Voor HKU IPD1

Type Samenwerking

Mijn taken 3D modelleren, character rigging, renderen, nabewerking, animatie

HET EINDRESULTAAT

Na ruim 3000 renderuren (waarbij we bijna alle computers in het schoolgebouw in gebruik hadden) mag het eindresultaat er wezen met prachtig verlichte en gerenderde omgevingen.

Schermopname (9)

DE WERELD

Uit vormgeving en render overwegingen hebben we ervoor gekozen de wereld te modellen als een organische low-poly wereld. Door de hoekige vormen voelt deze onvriendelijk en kil, wat het verhaal ten goede komt. Bovendien zijn de resultaten met verlichting betoverend te noemen.

EEN EXPRESSIEF KARAKTER

Met een figuur dat weinig overeenkomt met een mens was het een uitdaging om emotie over te brengen. Door het gebruik van oogleden die van vorm kunnen veranderen en slim gebruik te maken van de kijkrichting is dit toch gelukt.

DE WERELD VAN BUITEN

Het ontwerp van de wereld was een interessant proces, waarbij ik ben begonnen met het maken van een klei model in VR, met behulp van Oculus Medium. Ik heb verschillende modellen gemaakt, en het uiteindelijke ontwerp heb ik in Cinema 4D tot een low poly wereld gemaakt.

WhatsApp Image 2018-01-17 at 7.58.21 PM

EEN GEÏMPROVISEERDE RENDER FARM

Door computers in verschillende lokalen via een netwerk aan elkaar te koppelen konden we alle ~50 computers dag en nacht animatieframes laten uit renderen. Zelfs buiten openingstijden ging het werk door met behulp van een externe teamviewer verbinding.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap