LIVE STREAMING IMMERSIVE THEATRE

Cabin in the Woods

Bij Escape World heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van een online versie van "Cabin in the Woods". Deels immersief theater, deels live acteur interactie, deels escape room; in deze beleving worden spelers via een videogesprek meegenomen in een avontuur om het mysterie van Cabin in the Woods te ontrafelen.

Deze prijswinnende* ervaring combineert spanning met humor en sensatie. Cabin in the Woods is omschreven als authentiek, rijk in verhaal en alsof je in een Hollywood blockbuster bent gestapt.

*Uitgeroepen als internationaal beste remote play escape room door Escape Authority.

SPECIFICATIES

Jaar 2020

Voor Escape World

Type Samenwerking

Mijn taken dramaturgie, verlichting ontwerp, software ontwikkeling

DSC00109

Welkom, beste kijker, bij een nieuw vlog van Psychic Ricky!

Psychic Ricky, die je misschien wel kent van zijn rapportages voor 'Poltergeist Uncovered', struint de wereld af op zoek naar spookachtige plekken. Nu wil het geluk dat hij nét een nieuwe locatie heeft gevonden: een verlaten blokhut midden in een donker bos. Legendes vertellen dat er nog nooit iemand is teruggekeerd van deze ruïne... Dat vraagt om verder onderzoek!

Gedurende het spel helpen spelers Ricky het mysterie te ontrafelen via een live video stream.

Schermopname (28)

DIEGETIC STORYTELLING

Door spelers de rol te geven van publiek in een live TV show is het logisch dat spelers vanuit huis via een videoverbinding meedoen. Hierdoor voelt het spel echter en is de beleving authentieker.

citw

VERLICHTING ONTWERP

De online Cabin in the Woods game maakt gebruik van een omgebouwde escape room. Om deze tot zijn recht te laten komen op een videoverbinding heb ik een lichtplan ontworpen en uitgevoerd waardoor de escaperoom een filmische uitstraling krijgt.

De theaterlampen zijn volledig weggewerkt waardoor deze niet zichtbaar zijn voor de spelers.

Knipsel

SOFTWARE

Voor Escape World heb ik een online web omgeving ontwikkelt die unieke mogelijkheden biedt voor immersief theater. Naast een HD videoverbinding kan de acteur het inventaris van de spelers vullen, geluidseffecten en video's starten en verschillende plattegronden tonen.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om minigames/puzzels toe te voegen die spelers op hun eigen computer moeten oplossen.

Wat ik maak & kan

Ervaring ontwerp Concept ontwikkeling (Transmedia) storytelling Game design Publieksregie Art direction Concept art Storyworld ontwikkeling VR code en scripting web, app & game

Meer weten?

Geïnteresseerd?

© 2021 Diede Tap